Contactati-ne telefonic la: 0724.478.606

Email: contact@sediufirme.ro

RETRAGERE / EXCLUDERE ASOCIAT

ONORARIU  400 lei

Onorariul include:

-constituire dosar retragere/excludere asociat;
-depunere dosar la Registrul Comertului;
-ridicare dosar de la Registrul Comertului.

Retragerea unui asociat dintr-o societate se produce la initiativa asociatului care ia decizia voluntara de a parasi societatea, cu consecinta incetarii calitatii sale de asociat.
Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, în caz de neintelegere, de instanta de judecata.
Retragerea asociatului este posibila in urmatoarele situatii:
- daca este prevazut in actul constitutiv;
- cu acordul tuturor celorlalti asociati;
- in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari judectoresti.
Excluderea unui asociat dintr-o societate reprezinta o actiune extrema, care era asimilata, in trecut, cu o reziliere partiala a contractului de societate.
Poate fi exclus asociatul din societatea in nume colectiv, in comandita simpla, sau cu raspundere limitata, precum si asociatii comanditati din societatea in comandita pe actiuni.
Cazurile de excludere ale asociatului sunt expres si limitativ prevazute de lege,printre acestea amintim cu titlu exemplificativ: cazul asociatului care, pus in intarziere, nu aduce aportul la care s-a obligat; cazul asociatului cu raspundere nelimitata in stare de faliment sau care a devenit legalmente incapabil; cazul asociatului care se amesteca fara drept in administratie; cazul asociatului administrator care comite frauda in dauna societatii sau se serveste de semnatura sociala sau de capitalul social in folosul lui sau al altora, etc.
Excluderea se pronunta prin hotarare judecatoreasca la cererea societatii sau a oricarui asociat.
Asociatul exclus raspunde de pierderi si are dreptul la beneficii pana in ziua excluderii sale, insa nu va putea cere lichidarea lor pana ce acestea nu sunt repartizate conform prevederilor actului constitutiv.
Asociatul exclus nu are dreptul la o parte proportionala din patrimoniul social, ci numai la o suma de bani care sa reprezinte valoarea acesteia.

ACTE NECESARE pentru retragere/excludere asociat:

1.Copie C.I./B.I./Pasaport asociati;
2.Actul constitutiv al societatii la zi;
3.Hotarare judecatoreasca irevocabila de excludere sau, dupa caz, de retragere, in copie legalizata de instanta.

IMPORTANT!

Onorariul nu include si taxele pentru Registrul Comertului.

Documentele pot fi preluate/predate prin curierat.

Documentele pot fi trimise prin e-mail/fax.

 

 

 

 

 

 

  

Contacteaza un membru al echipe noastre chiar acum

Contactati-ne telefonic la: 0724.478.606

Email: contact@sediufirme.ro